Interleuven en POM Vlaams-Brabant stimuleren transport over water

Op 16 mei voer een testschip vol (lege) bierbakken de Leuvense vaart af. Pintjes met een kleinere ecologische voetafdruk, want zo blijven dertien vrachtwagens van de weg. Een veelbelovend proefproject onder impuls van de POM Vlaams-Brabant.

Interleuven en de POM Vlaams-Brabant stimuleren binnen Grenzeloze Logistiek meer goederenvervoer over spoor en water. Interleuven doet dit met een visie voor een efficiënt en duurzaam gebruik van de bedrijventerreinen langs de Vaart (op de as Leuven-Mechelen) en de POM met de campagne Multimodaal Vlaams-Brabant (zie: www.multimodaalvlaamsbrabant.be).

AB Inbev en bouwbedrijf André Celis sprongen op de kar. Celis voert immers al twee jaar materialen aan uit de omgeving van Jupille, maar tijdens de terugreis bleef de boot leeg. Tot voor kort. Nu neemt het schip vanuit Leuven lege bierbakken mee. Binnenkort wordt zelfs een grotere boot ingezet. Deze kan de inhoud van maar liefst twintig vrachtwagens vervoeren.

Uit deze proefvaart hopen Interleuven en de andere partners dan ook waardevolle informatie te halen voor het (verder) optimaliseren van het transport van en naar de betrokken bedrijventerreinen. Met een tiental firma’s in de Vaartzone lopen er gesprekken. Duurzaam transport wordt zo stilaan realiteit.

Voor meer informatie kan u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contacteren.

 


Contactgegevens

Danny Vanrijkel

POM Oost-Vlaanderen
Seminariestraat 2
9000 Gent, België

Tel: +32 (0)9 267 86 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.grenzelozelogistiek.be

Met de steun van:

Agentschap Ondernemen

Vlaanderen in Actie

kaart